BP archief

Met enige trots kunnen we u mededelen dat we momenteel de tweede versie (2.0) van de inventarisatie van het bidprentjesarchief online hebben.

Waar de eerste versie toch nogal wat fouten bevatte, veroorzaakt door het verschuiven van de verschillende regels bij het tussenvoegen van gegevens, zijn die fouten inmiddels eruit gehaald. Geen eenvoudige taak op een bestand met ruim 420.000 ingegeven prentjes en doodsbrieven. Naast het controleren zijn er inmiddels ook weer ruim 200.000 prentjes bij ingegeven waardoor er ruim 622.000 gegevens kunnen worden geraadpleegd.

We zijn met de inventarisatie inmiddels al gekomen tot de familienamen beginnend met Vander… De voorraad van de binnengekomen prentjes is momenteel grotendeels weggewerkt en worden nog alfabetisch gerangschikt voor verdere verwerking.

Proficiat en dank aan het ganse team dat hier aan meewerkt : Luc Belien, Ghislaine Bijnens, Hilde Bijnens, Rob de Graaf, Marie-Louise Daemen, Truda Emmers, Ronny Mertens, Chris Moermans, Lutgarde Swinnen, Leentje Thijs, Walter Tijskens, Ghis van Bree, Wim van Dooren en Mia Verhees.

Al deze gegevens zijn te vinden op de website van de Heemkundige Kring “De Goede Stede Hamont” (: www.hamontachel.com) onder het menu “Bidprentjesarchief”.

Via een eenvoudige zoekfunctie of een uitgebreid zoekfilter kun je zoeken op (gedeelte van de ) naam van de overledene (bidprentje of doodsbrief), op datum van overlijden, partner, geboortedatum, plaats enz.

Misschien niet het grootste archief dat je wereldwijd kan raadplegen, maar zeker een om trots op te zijn.

Geplaatst in Algemeen.